Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Το ΣΔΟΕ έκανε έφοδο στο Νεκροτομείο Αθηνών

Ντου του ΣΔΟΕ στο νεκροτομείο
Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό! Μετά από καταγγελία ότι υπάλληλοι και άλλοι ιδιώτες χρηματίζονται για να κάνουν νεκροτομές το ΣΔΟΕ έκανε έφοδο στο Νεκροτομείο Αθηνών.

Οι έλεγχοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στις φορολογικές δηλώσεις σε υπαλλήλους και ιδιώτες αποφασίσθηκε μετά από έκθεση, πριν από λίγους μήνες, του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στο οποίο είχαν διαπιστωθεί σειρά ύποπτων συναλλαγών.
Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του ΣΔΟΕ «υπολογίζουμε ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 130.000 νεκροτομές και υπάρχει σειρά ενδείξεων ότι σε μεγάλο αριθμό εξ αυτών δίνονται ποσά από 50 έως 300 ευρώ προκειμένου να δίνεται προτεραιότητα ή άλλες διευκολύνσεις στην διακίνηση των σορών.
Οι δύο καταγγέλλοντες κατέθεσαν επίσης στους επιθεωρητές ότι ιδιοκτήτης γραφείου τελετών για ταριχεύσεις που έκανε στο νεκροτομείο έδινε μίζα 180 ευρώ σε υπάλληλο της υπηρεσίας στου Γουδή.
Επιπλέον ένας οδηγός νεκροφόρας που συνεργάζεται με γραφεία τελετών ανέφερε ότι κατέβαλε 30 ευρώ σε υπάλληλο του νεκροτομείου για να του δίνει ο τελευταίος το πιστοποιητικό νεκροτομείου, 20 ευρώ στον αστυνομικό υπηρεσίας και 20 ευρώ σε έναν άλλον υπάλληλο που περιποιείτο τους νεκρούς.
paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: